Happy saturday

(null)

Glad lördag på er! Igår var jag ledig, så jag och Jonathan möttes upp för att åka på ännu ett äventyr i Märsta/Sigtuna. Förhoppningsvis kan jag snart avslöja vad det är vi har hållit på med! Vi avslutade dagen i soffan med pizza framför vår nya favoritserie Advokaten. Vi hoppade faktiskt i säng ganska tidigt, det där med att ha uppesittarkvällar händer alltmer sällan för vår del, haha. 

Idag står jobb på agendan för min del, ett pass på 9-16. Efteråt ska vi ta en liten sväng på stan. Natten var lite dålig för både mig och Jonathan, så jag tror det blir lagom att bara hitta på nåt så enkelt. Är ärligt talat rätt trött och lite otaggad på att hitta på nåt mer energikrävande än så, haha. 

Tre saker jag lärt mig sen jag började lyssna på Rättegångspodden

(null)
// har enorm bildbrist, måste ta mig ut och fota lite //

För några dagar sen gav jag äntligen in för Jonathans tjat & började lyssna på Rättegångspodden som skulle vara så fantastisk, enligt honom. Han hade rätt, jag är helt fast! Jag har alltid sagt att jag nog inte gillar poddar eftersom att jag ärligt talat hatar att lyssna på ljudböcker, så jag har aldrig gett det en chans. Så fel jag hade. 

Sen jag började lyssna har jag iallafall lärt mig tre saker;
1. Det finns otroligt många störda människor i lilla landet lagom. När det kommer till mord & brott verkar det inte finnas något lagomt alls, här löper vi ironiskt nog hela linan ut. 
2. Det är förvånansvärt många som tror att dom kommer komma undan genom att på polisförhör & rättegång säga att dom inte minns, trots att dom uppger sig komma ihåg detaljer som inte borde kommas åt eller har en hel bunt bevis emot sig. 
3. Många verkar tro att dom ska komma undan, alternativt få avsevärt sänkt straff genom att yrka på psykisk ohälsa. I vissa fall har dom inte ens det & verkar bli förvånade över att man måste gå igenom en utredning med psykolog för att se om det verkligen stämmer. I vissa fall stämmer det att det finns en problematik, men inte tillräckligt för att det borde leda till ett så grovt brott i ren affekt (ett exempel är styckmorden i Boden). Sen är det ju oavsett så att man alltid döms till något även om man har någon typ av psykisk ohälsa & det bevisas att man utfört brottet - skillnaden är bara typen av straff eller en oftast ganska minimal sänkt tid i kombination med vård. 

New week

(null)

Måndag och ny vecka. Idag har jag egentligen bara varit lat, men det har känts rätt okej med tanke på att regnet öst ner större delen av dagen. Sen jag kom hem från jobbet i förmiddags efter ett 17 timmars pass har jag inte gjort mycket mer än varit ut med hunden, tvättat, powernapat och ätit leftovers från helgens grillning. Jonathan kommer hem om lite mer än en timme, så jag ska alldeles strax börja med middagen. 

Idag tänkte jag att det får bli en kycklinggryta på kokosmjölk - lätt och gott! Dessutom matlådevänlig om man är en sådan människa som äter sina lådor rätt fort. Dessvärre är den inte jättekul att frysa (även om det går, den ser bara lite tråkig ut i och med kokosmjölken). Jag vet att många av er tyckte om mina inlägg med mat och recept förut, men jag har av någon anledning inte fortsatt med det. Är det något ni skulle tycka om att jag återupptog?