6 saker om mig och mat

 
Enda skaldjuret jag äter är hummer. I kid you not. Kan verkligen inte få i mig till exempel räkor eller kräftor, men hummer gillar jag tydligen upptäckte vi på nyårsafton. Det var faktiskt första gången jag smakade hummer och det var sjukt gott!
 
Jag äter fisk, men inte sill. På midsommarafton, påsk och jul (och alla andra gånger du kan tänkas servera sill) äter jag istället lax eller liknande. Dock äter jag vid varje högtid en bit sill bara för att jag fått för mig det. Jag vet inte varför längre, men det fanns säkert en logisk förklaring till det en gång i tiden.
 
 
Har fram till ett par år sedan när jag önskade mig en kokbok i present inte förstått det fantastiska med rödvin i mat. Nu improviserar jag fram alla möjliga varianter av rödvinssåser och liknande så fort jag får chansen. Det är ju ett helt fantastiskt komplement till det mesta köttet?
 
När vi ändå pratar om kött kan jag berätta att jag är ganska så urusel på att tillaga kött om det inte är någon typ av långkok eller ugnsstek. Nu pratar jag inte typ korv eller hamburgare utan "riktigt" kött. Jonathan är däremot grym på kött så han får stå för det. 
 
 
När vi gör hemgjord pizza vill jag alltid ha champinjoner på, oavsett övrig ingrediens. Eller ska vi vara ärliga vill jag ha champinjoner till typ allt som går att ha champinjoner till. 
 
En grej som alltid får Jonathan att rynka lite på näsan är att jag alltid doppar mina nuggets i ketchup med peppar och salt om vi äter det hemma (äter vi det på något snabbmatsställe väljer jag såklart en cheddar- och en garlicdipp, vem gör inte?). Vet inte riktigt när eller varför jag la mig till med den vanan, men jag har gjort det så länge jag kan minnas och det är himla gott.

Ny vecka, nya möjligheter och allt det där

Jag: "Jag vill ta en bild med nya tröjan och jeansen så jag kan visa upp dom i ett inlägg"
Också jag: *tycker det är kallt så tar inte av mig jackan och ställer mig inte upp så jeansens passform syns*
 
Godmorgon!
Är ni uppe ännu eller sover ni fortfarande? Jag har egentligen en liten sovmorgon idag då jag har bland annat ett möte att gå på senare under dagen, men gick ändå upp med Jonathan strax efter fem. Fråga mig inte varför, för det vet jag knappt själv. Tänkte väl att det kan vara bra att bibehålla sina rutiner på vardagarna även när ett sånt här tillfälle dyker upp. Klockan är lite över sex nu och jag har hunnit vara ute med båda hundarna, vilket är skönt. Vanligtvis sover jag helst så länge jag kan, men idag känns det faktiskt skönt att ha en rätt lugn morgon utan stress framför mig. Kul att hinna uppdatera bloggen innan dagen drar igång på riktigt också!
 
Resten av dagen kommer väl flyta på mer eller mindre som vanligt. Ska snart hoppa in i en dusch (lyc att hinna det på morgonen ju!). Ikväll tänkte jag mig att jag skulle hinna slänga in en tvätt samt göra linssoppa. Det är så himla enkelt, gott och det går att göra mycket. Hyfsat matlådevänligt också! Har ni några roliga planer för måndagen? 

Kebab with homemade chipotlemayo

 
Idag är det söndag och då äter man lite "roligare" mat än vad man annars gör, så att säga. Eller det gjorde vi den här söndagen iallafall. Förvånansvärt enkelt men väldigt gott! Vi hittade kebabkött på extrapris så vi stekte upp det. Det var gjort på karré och färdigkryddat, så det behövdes egentligen inte mer än så. Till det gjorde vi pommes i air fryern vi fått i julklapp, gjorde egen chipotlemayo och slängde på en salladsmix i tortilla så blev det lite utav en hemgjord kebabrulle, typ. God mat behöver ju inte alltid vara så komplicerad.
 
Annars så sitter jag här med en full face makeup trots att jag knappt gått utanför dörren idag. För ett tag sen fick jag nämligen en ny tröja och nya jeans av mamma som jag tänkte passa på att fota när Jonathan är hemma och kan hjälpa till (har inget stativ så det där med självutlösare är liiite knepigt). Sagt och gjort fick han agera kameraman. Vi får se när bilderna dyker upp, dock. Är så oinspirerad till att redigera atm, haha.