Bra städhjälp till bra pris

Att ta hjälp med flyttstädningen eller hemstädningen är idag inget konstigt. Men hur väljer man egentligen bäst städbolag när det finns så många att välja mellan och priserna varierar?

Sedan rutavdraget infördes har antalet städfirmor ökat drastiskt och konkurrensen med det. Det innebär att det går att få städhjälp i Stockholm till väldigt bra pris. Det erbjuds flyttstädning, storstädning, hemstädning, garagestädning, kontorsstädning, trappstädning med mera. Man kan prenumerera löpande på olika städtjänster, men också anlita städföretag vid enstaka tillfällen, som till exempel inför eller efter en stor fest, eller för vårstädning.

Priserna mellan olika städföretag kan variera en hel del och det är tyvärr inte alla som har ordentliga försäkringar eller betalar sina anställda avtalsenliga löner. Därför ska man helst undvika de som tar extremt lite betalt och välja någon av de som har kollektivavtal.

Viktiga saker att tänka på vid hemstädning

Är det regelbunden hemstädning man vill ha brukar det kännas tryggare med en städfirma som garanterar att det alltid är samma person som kommer och städar. Men som också i god tid vid eventuella sjukskrivningar meddelar vem som kommer i stället.

Vid en hemstädning bestämmer man själv hur ofta man vill ha städat. Många städföretag har även olika extratjänster som man kan köpa till, som exempelvis städning av kyl och frys, tvätt och strykning etc. Många städföretag brukar komma på ett kostnadsfritt besök i samband med en offertförfrågan. Då har man även möjlighet att ställa frågor och bilda sig en uppfattning om städföretaget.