En bra trapphusstädning ökar både trivseln och säkerheten

Ett trapphus som är smutsigt och ofräsch ökar inte trivseln precis, och känns heller inte tryggt. Men med en väl fungerande trappstädning känner sig både boende och besökare välkomna.

Trappstädning är viktigt ur många aspekter, som för att öka tryggheten och motverka skadegörelse. I ett trapphus där det finns ansamlingar av sopor och bråte ökar risken för olyckor och skador, men också risken för brand. En sådan olycka bär den som äger fastigheten ansvar för. En väl fungerande trappstädning är därför av största vikt för såväl boende och besökare som fastighetsägare. Regelbunden trapphusstädning som utförs på rätt sätt vårdar också trapphusets ytskikt och gör att det håller längre, vilket är särskilt viktig i lite äldre fastigheter.

Kolla in grannarnas trapphusstädning

Det är viktigt att städningen anpassas till trapphuset och att de rengöringsmedel som används passar det aktuella materialet så att det inte tar skada. Vid en korrekt utförd trapphusstädning ska alla utrymmen städas systematiskt uppifrån och ned, som exempelvis trapphus, hiss och entré. Ytor där det lätt samlas bakterier är extra viktiga, såsom ledstänger, hissknappar, strömbrytare och dörrhandtag. För att få en väl fungerande trapphusstädning gäller det att anlita ett städföretag som är specialiserade på detta. Ta in offerter från några olika städföretag och jämför priser, men titta också på referenser. Du kan också kolla på trapphusstädningen i grannfastigheten. Är den bra kan du fråga vilket städföretag som utför arbetet. Och omvänt, är städningen sämre kan du fråga för att veta vilket städföretag du bör undvika att anlita. Läs mer om trappstädning på denna webbsida: trappstädninggöteborg.nu