För boende i Uppsala är hemstädning ett alternativ

Känns det som livet ibland blir för mycket? Får vardagssysslorna stå tillbaka för allt annat? För att inte behöva bli stressad över dammråttorna som far omkring finns hemstädning i Uppsala.

Eva hade ett jobb där hon kände att tiden räckte till. Sällan jobbade hon över. Men så blev en av kollegorna långtidssjukskriven och företaget beslutade att ta in en vikarie på femtio procent istället för hundra. De räknade med att Eva som var rutinerad skulle klara den extra arbetsbördan galant.

Ibörjan gick det bra men ganska snart fann hon sig sitta kvar när alla andra gått hem. Hemmet var kaos och hon mådde dåligt över att inte räcka till.

Maken bokar hemstädning

Maken Henrik våndas. Han såg att hon slet ont och själv var han borta hela veckorna och inte till mycket hjälp. Det var då han såg annonsen om hemstädning och ringde numret som stod där. När Eva kom hem på fredagskvällen överraskade han genom att vara hemma tidigt och middagen var framdukad. Han berättade om städfirman han hyrt. De skulle komma till dem varje torsdag när hon var på jobbet. De skulle göra golven skinande rena och damma av alla ytor, städa badrum och toaletter.

Dessutom hade han beställt fönsterputsning den första gången. Då kunde de bara sätta upp nya gardiner när helgen kom.

Du är väl inte arg på mig, sa han oroligt när hon satt alldeles tyst. Då såg han tårarna som trillade nedför kinderna. Klart jag inte är, svarade hon. Jag är bara mållös och glad.