Tips för en smidig flytt

Här hittar du tips och råd som gör din flytt smidigare och lättare. Vi hjälper dig packa dina saker på ett bra och säkert sätt. Läs mer nu!

Tips för en smidig flytt

Vi har samlat tips för att du skall få en så smidig flytt som möjligt.

Grunderna för en enkel flytt

Börja i tid. Detta är mycket viktigt. Om du börjar i tid är risken för att du glömmer något viktigt mycket mindre. Skriv listor på allt som behöver göras och pricka av. Se till att ha ordentligt med flyttkartonger, packtejp och emballage. Räkna med en flyttkartong per kvadratmeter. Be om hjälp eller anlita flyttstäd och flytthjälp. Det finns prisvärd flyttstäd i Göteborg. Du får dessutom använda rut-avdraget.

Rensa ut innan du börjar packa

Ha en gårdsloppis, sälj på blocket, ge bort till vänner eller ge till välgörenhet. Vad som helst är bättre än att släpa på saker som du ändå inte vill ha. Risken är om du inte rensar ut att de där prylarna kommer stå i en ouppackad låda på vinden tills nästa gång du skall flytta. Gör dig av med barlasten nu på en gång!

Packa kläder med sopsäckar

Galgade kläder packar du enklast med vakuumförpackningar. Om du inte har några sådana kan du tejpa ihop galgarna år samma håll och göra ett hål i botten på en stor oanvänd sopsäck som du sedan trär galgkroken genom. Är det längre kjolar, byxor eller klänningar kan du få vika upp dom lite innan du tejpar igen botten.

Packa porslin i handukar…

Handdukar och andra textilier funkar utmärkt som emballage för dina ömtåliga prydnadssaker och porslin. Lägg en handduk i botten så är kartongen extra skyddad. Något som många inte vet är att man skall packa tallrikar vertikalt och inte horisontellt för att de inte skall gå sönder.

… och glas i strumpor

Du trär bara strumpor eller sockor över dina glas, så är de skyddade på ett bra sätt. Porslin och glas kan bli tunga, då kan du med fördel fylla ut med en kudde eller filt.

Slipp läckande flaskor

För att undvika läckage så kan du använda ett trick med plastfolie. Detta fungerar lika bra på resan som vid flytt. Du gör helt enkelt så att du skruvar bort korken på flaskan och täcker öppningen med plastfolie. Sedan kan du skruva på korken igen. Klart!

Rulla böckerna

De tyngsta lådorna brukar bli de med böcker. Även om man skall försöka packa jämt så händer det lätt att boklådorna packas lite för tungt. Gör så att du packar dina böcker i resväskor som går att rulla. Att rulla är lättare än att bära. Men se upp, även resväskor har begränsningar! Läs mer om flyttstädning på den här hemsidan: flyttstädningigöteborg.com