Flyttstädning Gävle – vad du ska tänka på

Vad ska man tänka på i samband med en flyttstädning? Först och främst så ska man veta att det handlar om en obligatorisk handling. Flyttar du från en lägenhet i Gävle så ska du genomföra en flyttstädning. Om du inte utför denna flyttstädning i Gävle så kommer du att få betala pengar till de som ska flytta in – och samma sak om din flyttstädning inte anses hålla måttet.

Det är grundpremissen: har ni inte kommit överens om annat så ska du städa ur din lägenhet. Och, det är också något som ska ske på detaljnivå. En flyttstädning är ett ytterst krävande projekt. Det inkluderar städning av alla ytskikt, alla skåp och lådor, alla fönster, avlopp som ska rensas, toaletter ska rengöras, kakel- och klinkers ska vara skinande rena och där exempelvis spis, ugn och övriga vitvaror måste vara ordentligt rengjorda. Dessutom så ska exempelvis balkong och förråd vara städade också. Kort sagt: det handlar om ett projekt som tar tid – och det är tid som du också måste planera in i din flytt.

Det som försvårar en flyttstädning – utöver att den är jobbig – är det faktum att den måste ske när bostaden är tom. Det innebär att den sker efter att du packat, burit och transporterat hela ditt bohag och att du i och med detta dels är trött rent fysiskt, men även rent mentalt. Dessutom kommer du att vilja påbörja det nya kapitlet i ditt liv genom att på riktigt sätta igång och möblera och göra fint i den nya bostaden.

Därför är en flyttstädning i många fall ett rent ok som hänger över flytten. Den måste ske – men det är inte något som man ser fram emot att göra. Vilket leder oss till en annan lösning.

Ta professionell hjälp med din flyttstädning i Gävle

Att välja bort sin flyttstädning i Gävle behöver inte innebära att den inte blir utförd eller att man fuskar sig igenom densamma. Tvärtom: man kan få en riktigt proffsig städning utförd ändå och detta genom att, just det, anlita proffs. Idag så finns det många städföretag som valt att fokusera mycket på just flyttstädning och där man tagit fram lathundar att följa som garanterar ett godkännande. Att du som privatperson kan använda ditt Rut-avdrag är ytterligare en fördel som ligger på bordet. Genom detta kan du dra av halva kostnaden för det arbete städföretaget lägger ner. Det är, helt enkelt, en bra lösning.

Men, du ska också se till att du verkligen hittar kvalitet. Se till att ta in några offerter för jobbet och se till att kolla upp företagen du väljer mellan. Har man F-skatt? Hur många anställda finns? Hur ser det ut rent ekonomiskt – finns exempelvis skulder hos Kronofogden eller anmärkningar hos Skatteverket?

Referenser blir också viktiga. Att städföretaget kan visa upp en gedigen referensbas ger dig större trygghet. Du ska veta att man kan utföra en flyttstädning i Gävle tidigare – och att kunden har varit nöjd med denna.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ